Iconische foto's     Exclusieve samenwerking NRC en Hollandse Hoogte     Museale kwaliteit

Maria Austria Instituut


Bijzondere fotoarchieven

Het Maria Austria Instituut (MAI) verzamelt en behoudt fotoarchieven van bijzondere kwaliteit van fotografen die een uitgesproken band met Amsterdam en Nederland hebben. Het MAI doet dat om het werk van de fotografen blijvend deel uit te laten maken van het visuele erfgoed van ons land.

In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam worden de archieven bewaard, beheerd en, waar mogelijk, gedigitaliseerd. Het MAI brengt de archieven onder de aandacht van het publiek en organiseert presentaties, tentoonstellingen, boeken en educatieve activiteiten.

Door projecten als deze printgallery kan het MAI blijven bestaan en er voor zorgen dat het werk van deze bijzondere fotografen niet verloren gaat. Het MAI is een cultureel ondernemer zonder structurele subsidie en is niet gericht op het maken van winst. Het MAI financiert zijn activiteiten deels door foto's uit haar archieven te exploiteren. De fotografen en hun nabestaanden staan tenminste de helft van hun auteursrechtvergoeding af om de missie van MAI te kunnen realiseren.

Zoek door de printgallery: